dimecres, 9 de setembre del 2009

Alins




Me'n vaig de vacances, a esgotar els dies que em queden. Així que des del dia 10 fins el 13 li dono unes petites minivacances al blog. A continuació un petit tastet de la zona que vaig a visitar. Alins és un poble de la Vall Ferrera a la comarca del Pallars Sobirà. Aquesta comarca ha estat habitada des de temps prehistòrics. La Vall Ferrera es troba aïllada geogràficament, tret que comparteix amb la resta de la comarca, això n'ha perjudicat el seu desenvolupament econòmic. D'aquesta vall se n'explotaren les menes de ferro fins al segle XIX. Amb l'arribada dels alts forns les fargues perderen vigència i pràcticament desaparegueren. Amb el tancament de les fargues i la finalització de l'explotació minera del ferro la vall es mantingué amb una economia de subsistència: la ramaderia, l'agricultura i l'explotació dels boscos.

8 comentaris:

  1. dons vinga...reposa, descansa, gaudeix de tot plegat i torna amb energies renovades
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Un bon lloc per a desconnectar i descansar.
    Fins aviat! gaudeix de la muntanya!

    ResponElimina
  3. apa,quina enveja em fas d´anar a aquest lloc tan bonic.

    que t´ho passis molt bé,i aqui t´estarem esperant.

    ResponElimina
  4. Ooh! quina enveja!

    Doncs bé, pel tema dels carrers, es tracta d'anar capturant les plaques on es posa el nom, no és ben bé que busqui noms curiosos,tot i que també podria ser un tema interessant... jejeje. tot plegat bé de fer una mini-protesta simbòlica, ja que al meu poble les han deixat de fer de rajola i hi posen unes plaques blanques de plàstic amb lletres negres de pal, i ho trobo una llàstima, doncs aquests petits detalls, acaben donant l'encant a les poblacions...

    ResponElimina
  5. uuuuuuups, no em sembla gens bé no haver posat que "tot plegat VE de"...

    :-P Quin mal als ulls! Jajaja

    ResponElimina
  6. M'inquieta, acollidorament parlant, la llum de la fotografia de dalt de tot.... no la llum ambiental, sibó la que surt de l'estan´ça de la dreta.

    Suggerent, vaja!

    Una abraçada Marta!! Molt content de poder passar pel teu blog ara que tinc una estona, de debò!!!!

    ResponElimina
  7. vinga gandula...que vas dir el 13!!!
    jajajjajaj
    petons...

    ResponElimina
  8. ei! aquesta foto d'Alins (la que està tot nevadet) la van (vam) tirar des del balcó de casa meva. Ens coneixem?? o la vas trobar por ahí???

    ResponElimina